loading

БАТЕРИИ И ЗАРЯДНИ ЗА МОТОКАРИ

Main Image

Преди 100 години започва развитието на индустриалните батерии. Първите зарядни устройства са били механични и работата с тях е била изключително неудобна и трудоемка. Тогава са положени основните принципи, които се използват и до днес. В последните 20-30 години много иновативни технологии намериха приложение в този сектор. Въведоха се таймери, дисплеи и редица устройства, които гарантират прецизния контрол. Основната функция на зарядните устройства е да осигури достатъчно мощност на батериите за да могат машините да бъдат използвани пълноценно (принципите не са много по-различни от зареждането на мобилен телефон или лаптоп).

Трите доминиращите вида термини за зареждане включват: време необходимо за достигане на оптимално напрежение, което почти винаги води до презареждане; DV / DT, че работи добре, докато батериите са оставени на по-ниско ниво на заряд; и целево напрежение, което трябва да се регулира с температура на батерията и стареене. Всички методи за определяне са оценки, така че е необходима силна превантивна поддръжка с настоящите технологии, за да се максимизира непрекъсната работа и живот на батерията.

Общите мерки включват клетъчен баланс, волт на клетка, температура на електролита и нивото на електролита.

Точното измерване на заряда на батерията ще оптимизира честотата на зареждане, както и ще сведе до минимум скъпите смени на батерии.

Целта за постигане на напредък в зареждане на батерията и за управление на иновациите е да се разработи технологията до момента, в който ще се изисква малко или никакво надзор.

Практиката показва, че има нужда от системи за управление на батерията, така че:

1. Използваме най-малко количество енергия.
2. Не се изисква от потребителя да коригира настройките на целия живот на батерията.
3. Постоянно да се следи процеса по зареждане на батериите.
Новите иновации в цялостното управление и поддържане на батериите могат да увеличат значително живота им.