loading

КАКВА МАШИНА Е ПОДХОДЯЩА ЗА НАШИЯТ СКЛАД?

Main Image

Често си задаваме въпроса какво да изберем:  електрокар или мотокар? Изборът на подходящ електрокар или мотокар понякога може да бъде истинско предизвикателство. Преди да закупите складова техника, трябва да имате представа за предимствата и недостатъците на различните видове машини. Основният фактор, оказващ влияние при избора на електрокар/мотокар, стакер, рийчтрак или електрическа количка е вашата складова база. Трябва да сте наясно каква площ ще отделите за работни коридори, колко тежки и с какви размери стоки и материали ще се превозват и подреждат, какъв интензитет на работа ще има, на каква височина, каква е подовата настилка в помещенията или на открито. За това ще се спрем накратко на някои от основните характеристики на различните видове машини и тяхното приложение.

Електрокарите са по-маневрени и поддръжката им не е скъпа. Батериите им са пригодени за 8-часов работен режим. Като недостатък може да се посочи дългото време за заряд на батерията, което причинява неудобство при двусменен или трисмеменен режим на работа. Решението на проблема в осигуряването на друга заредена батерия. Електрокарите са по-безшумни и не отделят никакви вредни емисии, предназначени са за работа в закрити помещения и по изключение на открито.

J1.5-2.0XNT-App1.png

Газовите мотокари могат да работят на открито и на закрито. Поддръжката им е евтина, зареждането с гориво става бързо. Ако планирате да закупите газов мотокар трябва да имате подходящо, пожарообезопасено място за съхранение на бутилките. В сравнение с електрокарите и дизеловите мотокари експоатационните разходи на газокарите са най-високи.

Дизеловите мотокари могат да работят предимно на открито. Също като газовите мотокари и тук трябва да предвидите пожарообезопасено място за съхранение на гориво.

Въпреки непрекъснатите подобрения, които се правят в конструирането на двигателите на газовите и дизеловите мотокари те са по-шумни (в сравнение с електрокарите) и отделят контролирани емисии вредни газове.

H2.0-2.5CT-Diesel-LPG-Forklift-Truck-App1.png

Ако складът ви е с тесни коридори, а стоките са тежки и трябва да се преместват и подреждат на голяма височина (над 7-8м) тогава логичният избор, който може да направите е да спрете на рийчтрак. Този вид машини предлагат отлична маневреност, компактни размери и ниски експоатационни разходи, комфорт за водача и добра видимост.

Blog-Post-Image-RT.jpg

Стакерите са високоповдигачи с максимална товароносимост до 2000 кг. Предпочитани са за работа в различни складове, бази и магазини поради маневреността им и лесното управление. Стакерите могат да бъдат механични или електрически.

e.-geh-hochhubwagen-s-1.0-e-hyster(4).jpg

Свържете се с нас за повече информация и запитвания.