loading

Какви машини са подходящи, ако имаме малък склад

Main Image

 Работата във всеки склад или логистична база, независимо от размерите има определени цели, които трябва да постигне. Когато разполагате с голямо пространство е значително по-лесно да оптимизирате ефективността, чрез избор на подходящо проектиране и монтиране на стелажни системи, достатъчно широки коридори и добре опаковани, обозначени стоки. При малките пространства мястото трябва да се използва максимално функционално и ако имате голямо количество продукти е необходимо да помислите за максимално усвояване на пространството. Това от своя страна предполага и по-тесни работни коридори за товароподемни машини.

Хубаво е, че на пазара има голямо разнообразие от техника, която може да обслужва и малки по размер складове. В зависимост от ширината на роботните коридори, обема и теглото на стоките, с които работите имате избор между различни видове коммпактни и маневрени машини – транспалетни колички, електрически колички, 3-опорни електрокари, стакери и ричтраци.

Ричтракът е чудесно решение, ако ви е нужна маневреност и работите с тежки товари на средно дълги разстояния. Ричтракът се обслужва от оператор в седящо положение и този тип техника е предназначен за повдигане на стоки на височини над 5,00м. Така че, ако имате малък склад, в който максимално сте усвоили пространството във височина закупуването на нов ричтрак е оптимално решение за Вашата база.

H-Reach-1080pi_3.png

Стакерите са ръчноводими високоповдигачи. Те са високоманеврени машини, позволяващи лесно ослужване. Произвеждат се с различна товароподемност и височина на повдигане.

70 NEW HYSTER FORKLIFT TRUCKS FOR KOENIG & BAUER_c.JPG

Транспалетните колички намират приложение при работа с палетизирани стоки. Електрическите колички са с масово с товароподемност до 2 000 – 2 500кг., произвеждат се и специални такива, които са предназначени за много по-тежки товари до 5 000 –  6 000кг. Ниските експлоатационни разходи са съществено преимущество, както за количките и ричтраците, така и за стакерите.

Blog-Post-Image-PPT.jpg

3-опорните електрокари предлагат много добри възможности за работа в ограничени пространства, те са с по-малки размери и по-маневрени от 4-опорните. Какви са преимуществата и недостатъците на двата типа товароподемни машини вижте ТУК.

J1.5-2.0XNT-App1.png

Ако се нуждатете от насока или съвет, какви машини е най-добре да изберете за Вашия склад или база и имате колебания, какво би Ви свършило най-добра работа, моля  свържете се с нашите специалисти.