loading

ОСНОВНИ ПРАВИЛА ПРИ ИЗБОРА НА ТРАНСПАЛЕТНА КОЛИЧКА

Main Image

С навлизането на все повече фирми, предлагащи достъп до широка гама модели палетни колички-електрически и ръчни, възниква и въпроса как да избирате този модел, който е подходящ за Вашите нужди?

Понякога най-евтиният или най-скъпият вариант, не са най-доброто решение.

Ще наблегнем на пет основни правила при търсене на качествена палетна количка.

Дължина на вилиците

Преди покупка се уверете, че вилиците са с правилната дължина. Ако са с  прекалено  къса дължина, това може да повреди товара, прекомерно дългите вилици пък, могат също да повлияят на маневреността на количката, поради по-широкия си радиус на завой, изискващ по-голямо свободно пространство за завъртане. Прекалено късите вилици може да не са в състояние напълно да поддържат палета при вдигане и да се превърнат в опасност поради нестабилен  товар и възможността той да падне.

Pallet_Jack_01.jpg

Товароносимост

Какъв ще е товарният капацитет, е може би най-важният въпрос, който трябва да си зададете преди покупката. Ако гнездото за палети не е сертифицирано да носи теглото, което желаете, тогава не обмисляйте закупуването. Претовареният палетен повдигач лесно ще  се повреди или счупи и представлява значителен риск за безопасността на операторите.

Pallet_Jack_03.jpg

Общо тегло на товара

Цялостното тегло е от съществено значение, особено когато палетната количка трябва да се използва вътре в контейнерите или за натоварване на превозно средство. Електрическата палетна количка  има значително тегло, преди да се добави какъвто и да е товар. От съществено значение е това тегло да бъде взето под внимание при работа на определени повърхности, като например подове на контейнери или превозни средства, тъй като те не могат да бъдат подсилени, за да поддържат по-голямото комбинирано тегло на палета и машината.

Спускане / Повдигане на товара

Ако се налага да повдигнете палет, уверете се, че палчето  е поставено в позиция за повдигане. Претоварената транспалетна количка - електрическа или стандартна е потенциална заплаха, тъй като има по-голям риск, който може да се създаде опасност за авария, повреда или живота на оператора.

Pallet_Jack_04.jpg

Избор на колела

Изборът на колела е важен не само за правилното поддържане на натоварването на палетите, но и за осигуряване на гладко и лесно маневриране. Висококачествените колела също ще предпазват подовата настилка, когато транспалетната количка е в работен режим.

Pallet_Jack_05.jpg

Свържете се  нас при възникнали въпроси или запитвания.