loading

РАЗЛИКИ МЕЖДУ 3 И 4 ОПОРНИ ЕЛЕКТРОКАРИ

Main Image

На пръв поглед няма съществена разлика между 3-опорните и 4-опорните товароподемни машини, но те са с различна функционалност и приложение. Тук ще обърнем внимание на основните разлики, преимущества и недостатъци на двата вида машини.

J2.2-3.5XN-Electric-Counterbalanced-Forklift-Truck-App5.png

Маневреност

От гледна точка на маневреността 3-опорните електрокари имат значително преимущество. Те са по-леки и по-компактни и могат да се ползват в тесни коридори, те са и с по-малък радиус на завиване. Намират приложение в редица отрасли, складове и логистични центрове.

J1.5-2.0XNT-Electric-Counterbalanced-Forklift-Truck-App4.png

Товароподемност

Товароподемността на 3-опорните електрокари е до 2500 кг. В това отношение преимущество имат 4-опорните, които могат да бъдат с много по-голяма товароподемност.

J2.2-3.5XN-Electric-Counterbalanced-Forklift-Truck-App2.png

Стабилност

3-опорните електрокари се ползват на закрито на места с равна и здрава подова настилка. Не могат да се ползват по чакъл, защото това ще наруши сцеплението на гумите с повърхността. От гледна точка на стабилността 4-опорните електрокари са по-стабилни, за това те се произвеждат и с по-голяма товароподемност. При 3-опорните електрокари батерията има роля на противотежест за да осигури баланса на машината, когато е натоварена.

J1.5-2.0XNT-Electric-Counterbalanced-Forklift-Truck-App2.png

В нашия каталог може да намерите нови 3-опорни и 4-опорни машини. Ако имате някакви колебания в избора на товаро-подемна техника, моля, свържете се с нас.