loading

СЪВЕТИ ЗА НАЧИНАЕЩИ ОПЕРАТОРИ

Main Image

Всеки начинаещ оператор на електрокари и мотокари изпитва известно вълнение и притеснение, когато застава за волана на машините. Поради тази причина ще Ви дадем няколко практични съвета, които ще помогнат да постигнете комфорт и увереност зад волана на карите.

home-banner-globe-home.jpg

  1.        На първо място е комуникацията.

Не трябва да се притеснявате и питате по-опитните ви колеги. Добрата комуникация изгражда доверие между колегите, добри взаимоотношения на работното място и така служителите пряко или косвено са в състояние да разпознаят потенциална опасност или риск.

  1.        Потърсете помощ.

Няма нищо срамно в това да помолите за съдействие или помощ. Няма неуместни и глупави въпроси, но съществуват реални рискове, ако операторът не разбира нещо и не пита.

  1.        Бъдете концентрирани.

Може да Ви звучи като клише, но фокусът и концентрацията са от основно значение. Вашите „уши“ и „очи“ трябва да са отворени на 4. Добрата концентрация ще ви помогне да избегнете рискови ситуации от всеки род. И обратното, ако не се чувствате достатъчно фокусиране, по-добре спрете работа и се обърнете към някой колега с по-голям опит и рутина.

  1.        Следвайте всички инструкции за безопасност, така ще си създадете чудесни навици за бъдеще.

Всички директиви и инструкции са създадени за да се осигури максимална безопасност. Макар понякога да Ви се струват излишни и досадни, моля не ги пренебрегвайте.

  1.        Преди и след работа винаги проверявайте изправността на машините, с които работите.

 От изключителна важност е да следите изправността на машината. Не отнема много време да проверите как функционират системите и нивата на охлаждащата и хидравлични течности, масло, акумулатор, светлинни индикатори, спирачна и повдигаща система и т.н.