loading

ПРОВЕРКА НА КАРИТЕ ПРЕДИ РАБОТА

Main Image

За дълготрайната и безпроблемна експлоатация на електрокари, дизелови и газови мотокари е необходима ежедневна инспекция на отделните механизми. Обикновено, преди работа с машините е добре визуално да проверите  общото състояние на мотокара и да проверите как работят важните елементи и механизми.  За улеснение на операторите сме обособили 3 прости стъпки, които е хубаво да следвате всеки ден пред да започвате същинската работа с товаро - подемните машини.

Спирачна система

Моля, уверете се, че спирачната система функционира правилно. Трябва да сте сигурни, че може да имате пълен контрол над скоростта и движението на машината. Тествайте спирачките за да се убедите, че работят правилно. Не пропускайте да проверите и ръчната спирачка.

longterm_storage.jpg

Кормилна система

След като сте извършили проверка на спирачната система е време да проверите и кормилната. Маневреността на складовите машини е в пряка зависимост от състоянието на кормилната уредба. Когато тествате състоянието й не пропускайте да го направите на преден и заден ход.

maxresdefault.jpg

Повдигателен механизъм

Проверете повдигателния механизъм и ако всичко изглежда наред и лостовете са позиционирани правилно вдигнете максимално вилиците и ги спуснете. През това време наблюдавайте за необичайни шумове или прекъсвания. Ако машината ви е с накланяща се мачта е добре да проверите как работи с максимално накланяне напред/назад.

170707_Blog_Image.jpg

След като извършите тази елементарна инспекция на системите и механизмите вече може да се фокусирате към обичайната си работа. Ежедневната проверка не отнема време, но може да ви спести много разходи и главоболия. Ако при проверката на системите имате и най-малкото съмнение, че нещо не е наред, обърнете се към сервиза, който ви обслужва. Не подценявайте необичайни шумове, прекъсвания и други подобни индикатори, които показват, че не всичко е наред. Ако извършвате ежедневно тези 3 прости стъпки може да сте сигурни, че ще удължите експлоатационния и живот.

Свържете се с нас за повече информация и запитвания.