loading

КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ИНЦИДЕНТИ ПРЕЗ ЛЯТОТО.

Main Image

Като цяло лятото е приятен сезон за работа с товаро-подемна техника – зад гърба ни останаха студовете, лошото време и кратките дни, неприятни преди всичко за работа на открито и в големи помещения, които се стоплят много трудно. Слънчевото и топло време оказват ползотворно влияние върху организма на хората, но крие и своите рискове.

Чувствително преимущество е по-лекото работно облекло (пред зимните работни дрехи)  което позволява добра вентилация. Препоръчително е работните дрехи на операторите на машините да са от естествени материи ( например памук), тъй като високото съдържание на изкуствени влакна оказва запарващ ефект. Летните дни крият и своите рискове, на които ще се спрем тук.

-          Операторите на кари трябва да внимават за комфорта и здравословното си състояние по време на работа. Горещините са потенциално опасни за хора с високо кръвно.

-          При изключително топло време съществува риск от дехидратация и топлинен удар. Така че, моля, пийте достатъчно вода, като избягвате газирани напитки, а както отлично знаете студената бира остава за след работа.

-          През горещините е нормално да имате и по-ниска производителност на труда. Бъдете особено внимателни, ако работите на открито в рисковите часове между 14.00 и 16.00.

-          Дори и да Ви се струва несериозно не е лошо и да ползвате и слънцезащитна козметика.

При взимане на превантивни мерки, работата с електрокари и мотокари през лятото е наистина приятна.

forklift rental.png