loading

Съвети при работа с мотокар в зимни условия

Main Image

Ще Ви предоставим  важни съвета и предпазни мерки за безопасност, при  зимни условия.

Възможните зимни опасности включват:

  • Сняг и / или лед;
  • Мокри и / или хлъзгави условия;
  • Студени и / или силни ветрове;
  • Ограничена видимост;

Операторите на високоповдигачи трябва да носят подходящо облекло, за да ги предпазят от силни ветрове и дъжд, особено ако работят навън. Операторите могат да бъдат снабдени със следните униформи  (когато е необходимо):

  • Яке и панталони, устойчиви на вятър;
  • Поларни вълнени джъмпери;
  • Изолирани ръкавици и чанта;
  • Термо дрехи;

forklifts_in_winter_2.jpg

Необходимо е всички външни слоести дрехи да са с висока отразяваща лента, така че операторите да се открояват в ограничена видимост.

Оставете машината  да загрее, преди да започнете да работите с нея.

Подобно на начина, по който оставяте колата си да се затопли по време на студеното време, е задължително да оставите мотокара си да се загрее преди операцията. Позволяването му да се затопли намалява вероятността от възникване на проблеми, свързани с изгарянето и преноса.

Уверете се, че се използва правилното количество антифриз.

За собствениците и операторите на дизелови мотокари е задължително в системата за охлаждане да се използва правилно количество антифриз. Използването на антифриз гарантира, че охлаждащата течност на двигателя няма да замръзне  и да блокира системата за охлаждане на повдигателната уредба, което може да доведе до редица проблеми с прегряването на уреда.

Уверете се, че мотокарът е настроен за условията на работа.

Операторите, които работят на открито, по-специално трябва да вземат под внимание климатичните условия, преди да започнат своята смяна. Това гарантира, че те могат да настроят правилно техния вилков повдигач за условията, като това може да включва:

Проверка на всички светлини за безопасност, ако има нужда от подмяна на лампи, това трябва да приключи, преди да работите при условия на слаба видимост.

За мотокари, работещи в сняг или лед, могат да се монтират вериги, за да осигурят допълнителен захват.

Уверете се, че всички капаци са затворени, за да предотвратят навлизането на сняг, лед или вода в електронните компоненти на мотокар, което може да доведе до възможността от електрически удар.

При работа на мотокар в неблагоприятни условия е наложително операторите:

Забивайте и шофирайте до условия, тъй като е много по-лесно да загубите контрол, докато шофирате по сняг или лед. Това гарантира безопасността на оператора и пешеходците

Уверете се, че мотокарът е видим през цялото време чрез светлини за безопасност.

Уверете се, че всички оператори са запознати с всички планове на компанията за работа в неблагоприятни условия. Това включва да знаете кога условията са твърде опасни за работа и какво да правите, когато това се случи

Тези съвети, ще помогнат на собствениците и операторите да гарантират, че техните мотокари работят безопасно при неблагоприятни условия.

Също така можем да доставим всички необходими части и принадлежности, необходими за поддържане на вашите високоповдигачи, работещи с максимален капацитет, с което да се намали времето за престой, включително антифриза, двигателно масло, правилни гуми и вериги.

forklifts_in_winter_3.jpg